Avd Juridik

Vill du vara med och lösa en av de största samhällsutmaningarna? Trivs du i en miljö av innovationsanda, framåtdriv och starkt samhällsengagemang?

Hos oss får du vara med och bygga upp en ny myndighet från grunden och bidra till att förhindra välfärdsbrott och den organiserade brottslighetens framväxt. Du får en arbetsgivare som månar om din utveckling och ger dig stort eget ansvar och mandat.

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med och bygga upp en helt ny och informationsintensiv verksamhet från grunden där du bidrar till att förhindra välfärdsbrott.

Om Utbetalningsmyndigheten

Den 1 januari 2024 inrättas Utbetalningsmyndigheten vars viktigaste uppgift är att genomföra dataanalyser och granskningar av välfärdsutbetalningar. Myndigheten ska också bygga upp och förvalta ett system med transaktionskonto för välfärdsutbetalningar och utbetalningar från skattekontot. Myndigheten är en del av en omfattande kraftsamling för att förhindra och motverka organiserad brottslighet och välfärdsbrott.

Läs mer här: Inrättande av Utbetalningsmyndigheten - Regeringen.se.

Ansvar och arbetsuppgifter

Vi söker dig som inledningsvis vill vara med och bygga upp dataskyddsarbetet i en verksamhet med omfattande behandling av personuppgifter, för att sedan axla rollen som dataskyddsombud. I anställningens inledande skede kommer ditt fokus vara att, tillsammans med dina kollegor, utarbeta processer för rättsligt stöd och styrning samt intern kunskapsspridning inom dataskyddsområdet. Här fäster vi stor vikt vid att du har förmåga att omsätta kraven i fråga om dataskydd i ändamålsenliga praktiska och organisatoriska åtgärder som stödjer och skapar förutsättningar att uppnå verksamhetens mål samtidigt som enskildas intressen skyddas. Som dataskyddsombud blir din första uppgift att utarbeta former för det systematiska kontrollarbete som ska utföras av dataskyddsombudet.

Vid Utbetalningsmyndigheten kommer det att finnas ett integritetsskyddsråd som fortlöpande ska utöva insyn i de åtgärder som myndigheten vidtar för att säkerställa integritetsskyddet i verksamheten. I rollen som dataskyddsombud kan komma att ingå att på olika sätt bidra i myndighetens arbete med integritetsskyddsrådet.

De första åren kommer präglas av uppbyggnad och etablering av myndighetens verksamhet. Det innebär att det ställs stora krav på att du kan ta initiativ och tillsammans med kollegorna agera även om förutsättningarna inte är helt klara.

I din roll kommer du behandla känsliga och sekretessreglerade uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering och ett högt säkerhetsmedvetande.

Tjänsten är placerad på juridikavdelningen.

Vi söker dig som har:

  • Jur.kand- eller juristexamen.
  • Mycket goda kunskaper i dataskyddsjuridik och erfarenhet av arbete med dataskyddsfrågor i praktiken.
  • Minst tre års relevant erfarenhet av juridiskt arbete i myndighet
  • God kommunikativ och pedagogisk förmåga i både tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat som dataskyddsombud.
  • Goda kunskaper i annan myndighetsnära juridik, exempelvis förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess eller regelverken om informationssäkerhet och säkerhetsskydd.
  • Erfarenhet av kvalificerat domstolsarbete, exempelvis notarietjänstgöring.
  • Grundläggande kunskaper om digitala tekniker.

Egenskaper

Vi fäster stort avseende vid dina personliga egenskaper. Som person behöver du vara stabil, trygg, ansvarsfull och omdömesgill. Du har integritet och är samtidigt prestigelös. Det innebär att du tar ansvar och står för dina ställningstaganden men att du också kan ompröva dem när det behövs. Du har god samarbetsförmåga samt tar egna initiativ och ansvar för att nå goda resultat. Du har också förmåga att arbeta med komplexa frågor utifrån helhetssyn och verksamhetsförståelse.

Övrigt

Tjänstgöringsorten är i Stockholm. Myndigheten kommer att finnas i moderna lokaler i närheten av Gullmarsplan. Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap.

Du anställs som jurist vid myndigheten tillsvidare och får därutöver ett tidsbegränsat förordnande på heltid som dataskyddsombud. Tjänsten är på heltid. Provanställning kan bli aktuellt. Du kan komma att krigsplaceras på myndigheten.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Filip Kollén på telefon 08-405 21 76. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Vi kommer genomföra intervjuer löpande.

Kontaktpersoner för de fackliga organisationerna är Martina Jansson (Saco-S) telefon 010-3037653, Helen Thornberg (Seko) 08-7914132, Cinnika Lögdqvist (ST) 072-2144005.

Tillträde den 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

I avvaktan på att tillträda din tjänst i Utbetalningsmyndigheten kan det bli aktuellt att du under 2023 förordnas som sekreterare i Utredningen om inrättande av Utbetalnings­myndigheten (Fi 2022:01). Utredningen arbetar i lokaler centralt i Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/11
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb