Utbetalningsmyndigheten

Vill du vara med och lösa en av de största samhällsutmaningarna? Trivs du i en miljö av innovationsanda, framåtdriv och starkt samhällsengagemang?

Hos oss får du vara med och bygga upp en ny myndighet från grunden och bidra till att förhindra välfärdsbrott och den organiserade brottslighetens framväxt. Du får en arbetsgivare som månar om din utveckling och ger dig stort eget ansvar och mandat.

Ansvar och arbetsuppgifter

I rollen som chef för den nyinrättade enheten kommer du att leda den successiva uppbyggnaden av verksamhetsstödet. Enheten inrättas för att täcka den växande myndighetens behov av controller- och administrativt stöd, vilket organiseras som en gemensam pool med resurser som stödjer alla delar av organisationen. Enheten blir en del av den administrativa avdelningen. Din roll blir att, efter att ha varit delaktig i slutfasen av rekrytering av enhetens första medarbetare, bygga upp och leda enheten som vi nu ser kommer att bestå av ca 6-10 medarbetare. Du förväntas bedriva ett nära och situationsanpassat ledarskap så att både medarbetare och verksamheten får det bästa möjliga stödet, vid behov genom att även själv kunna gå in och stötta andra delar av organisationen. Med utgångspunkt i det systematiska arbetsmiljöarbetet säkerställer du hållbara förutsättningar för medarbetarna. Du kommer att ingå i avdelningens ledningsgrupp.

Vi söker dig som har

• Akademisk utbildning som vi bedömer relevant för rollen
• Flerårig aktuell erfarenhet av att har arbetat som verksamhets- och/eller finansiell controller
• Flerårig erfarenhet av ledande roll t ex som samordnare, projektledare eller chef
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du även har

• Erfarenhet från statlig myndighet
• ESV:s statliga controllerutbildning eller motsvarande
• Erfarenhet av samverkan internt och externt
• Erfarenhet av att etablera ny verksamhet
• Erfarenhet av it- och dataintensiv verksamhet
• Erfarenhet av ett agilt arbetssätt
• Erfarenhet av arbete i organisation med höga krav på säkerhet

Efterfrågade förmågor och färdigheter

För att lyckas i rollen som chef till enheten för verksamhetsstöd är du självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad, tydlig och har förmåga till helhetssyn.

Övrigt

Tjänstgöringsorten är i Stockholm. Myndigheten finns i moderna lokaler i närheten av Gullmarsplan. Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Sex månaders provanställning kan bli aktuellt. Du kan komma att krigsplaceras på myndigheten. 

I denna rekrytering söker du med ditt CV. Istället för att bifoga ett personligt brev vill vi att du svarar på några frågor kring din kompetens kopplat till jobbet. Vi ber dig svara utförligt på dessa frågor. Arbetsprov samt arbetspsykologiska tester kan bli aktuellt i urvalsprocessen.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta avdelningschef Henrik Engström på telefon 072-1488227. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner för de fackliga organisationerna är Martina Jansson (Saco-S) telefon 010-3037653, Mattias Kollberg (Seko) telefon 010-482 17 59 och Cinnika Lögdqvist (ST) telefon 072-2144005.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 november eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/27
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-07-09

Tillbaka till lediga jobb