Utbetalningsmyndigheten

Vill du vara med och lösa en av de största samhällsutmaningarna? Trivs du i en miljö av innovationsanda, framåtdriv och starkt samhällsengagemang?

Hos oss får du vara med och bygga upp en ny myndighet från grunden och bidra till att förhindra välfärdsbrott och den organiserade brottslighetens framväxt. Du får en arbetsgivare som månar om din utveckling och ger dig stort eget ansvar och mandat.

Ansvar och arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Utbetalningsmyndighetens säkerhetsstab. Säkerhetsstaben har ett övergripande ansvar för myndighetens säkerhetsarbete. Som anställd på säkerhetsstaben kommer du få vara med och bygga en ny organisation i en ny myndighet.
I rollen som säkerhetskyddsspecialist kommer du vara central i uppbyggnad av skyddet för Utbetalningsmyndighetens säkerhetskänsliga verksamhet. Initialt kommer du vara verksam inom samtliga arbetsområden som omfattas av säkerhetsskyddslagen. På sikt kommer din roll vara mer strategisk och inriktad på att styra och tillse att verksamheten kan få det stöd som behövs för att uppfylla säkerhetsskyddslagens krav.

Vi söker dig som har

• Relevant eftergymnasial utbildning, eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet, avseende säkerhetsskydd.
• Minst tre års erfarenhet av att ha arbetat med ledning och styrning avseende säkerhetsskydd.
• Erfarenhet av att skriva styrande dokument.
• Erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling.

Det är meriterande om du även har

• Erfarenhet av att arbeta med informations- och it-säkerhet.
• Juridisk utbildning avseende offentlig rätt.
• Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning.

Efterfrågade förmågor och färdigheter

För att lyckas i rollen som säkerhetsskyddsspecialist behöver du ha personlig mognad och god samarbetsförmåga. Du behöver kunna arbeta strukturerat samt vara mål- och resultatorienterad. Som person är du strategisk och flexibel.  

Övrigt

Tjänstgöringsorten är i Stockholm. Myndigheten finns i moderna lokaler i närheten av Gullmarsplan. Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras på myndigheten. 

I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta säkerhetschef Ola Sten på telefon 010-5727514. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner för de fackliga organisationerna är Martina Jansson (Saco-S) telefon 010-3037653, Mattias Kollberg (Seko) telefon 010-482 17 59 och Cinnika Lögdqvist (ST) telefon 072-2144005.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1a oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/24
Kontakt
  • Ola Sten, 010-5727514
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb