Utbetalningsmyndigheten

Vill du vara med och lösa en av de största samhällsutmaningarna? Trivs du i en miljö av innovationsanda, framåtdriv och starkt samhällsengagemang?

Hos oss får du vara med och bygga upp en ny myndighet från grunden och bidra till att förhindra välfärdsbrott och den organiserade brottslighetens framväxt. Du får en arbetsgivare som månar om din utveckling och ger dig stort eget ansvar och mandat.

Ansvar och arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Utbetalningsmyndighetens säkerhetsstab. Säkerhetsstaben har ett övergripande ansvar för myndighetens säkerhetsarbete. Som anställd på säkerhetsstaben kommer du få vara med och bygga en ny organisation i en ny myndighet. I rollen som beredskapsspecialist ansvarar du för att bygga upp Utbetalningsmyndighetens arbete avseende kris, kontinuitet och civilt försvar. I uppdraget ingår att utifrån analys ta fram och implementera styrning, öva och utvärdera beredskapsarbetet samt stödja ledningen och myndighetens verksamheter. Du kommer även att samverka med andra aktörer inom beredskapssystemet.

Vi söker dig som har

• Relevant eftergymnasial utbildning, eller motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet, avseende krishantering och kontinuitetsplanering.
• Minst tre års erfarenhet av att arbeta med ledning och styrning avseende krishantering och kontinuitetsplanering.
• Erfarenhet av att arbeta med civilt försvar.
• Erfarenhet av att skriva styrande dokument.

Det är meriterande om du även har

• Erfarenhet av att utbilda inom beredskapsområdet
• Arbetat med kravställning gentemot underleverantörer
• Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning

Efterfrågade förmågor och färdigheter

För att lyckas i rollen som beredskapsspecialist behöver du ha en god personlig mognad och samarbetsförmåga. Du behöver kunna arbeta strukturerat samt vara mål- och resultatorienterad. Som person är du strategisk och kreativ.

Övrigt

Tjänstgöringsorten är i Stockholm. Myndigheten finns i moderna lokaler i närheten av Gullmarsplan. Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket kräver svenskt medborgarskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras på myndigheten. 

I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Är du intresserad?

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta säkerhetschef Ola Sten på telefon 010-5727514. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Kontaktpersoner för de fackliga organisationerna är Martina Jansson (Saco-S) telefon 010-3037653, Mattias Kollberg (Seko) telefon 010-482 17 59 och Cinnika Lögdqvist (ST) telefon 072-2144005.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1a oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/23
Kontakt
  • Ola Sten, 010-5727514
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-07

Tillbaka till lediga jobb